„Alternatywne mięso wyprodukowane ze składników roślinnych i wydrukowane w technice 3D trafia z Izraela na stoły m.in. luksusowych restauracji we Francji, Wielkiej Brytanii i Niemczech”, informuje serwis PolskieRadio24.pl.
„Alternatywne mięso z roślin” wyprodukowane w technologii 3D nie jest czymś nowym. Firma Redefine Meat od wielu miesięcy produkuje je bowiem dla ponad 100 restauracji i lokali gastronomicznych w Izraelu. W związku z ogromnym zainteresowaniem tego typu jedzeniem i ekologiczną, antymięsną propagandą, jaką serwują nam „obrońcy praw zwierząt” i wszelkiej maści wyznawcy religii klimatyzmu i matkoziemizmu, już niedługo będzie ono dostępne w wielu krajach w Europie.
Izraelska firma proponuje na przykład „alternatywną wołowinę”, w skład której wchodzą: mieszanka białka sojowego i grochowego, ciecierzyca, buraki, drożdże odżywcze i tłuszcz kokosowy.
Wesprzyj nas już teraz!
– W ostatnich tygodniach w czasie szczytu COP26 światowi liderzy zobowiązali się do realizacji przełomowych celów, takich jak zaprzestanie wylesiania do 2030 roku. Proekologiczne plany wymagają znacznego ograniczenia globalnej konsumpcja mięsa. Nasza firma Redefine Meat skupia się na prawdziwym problemie – nie na mięsie jako takim, ale na sposobie jego produkcji. Mamy oryginalne rozwiązanie, które już dziś, a nie w 2030 roku, zachowują wszystkie kulinarne aspekty mięsa, pozwalając zarazem zrezygnować z hodowli bydła – mówi cytowany przez PolskieRadio24.pl dyrektor generalny izraelskiego giganta żywieniowego Eszchar Ben-Szitrit
Według ekspertów w roku 2029 wartość sektora „alternatywnego mięsa” będzie oscylował na poziomie 140 miliardów dolarów, co będzie stanowić wówczas około 10 proc. całego światowego rynku mięsa.
I tak oto na naszych oczach spełnia się to wszystko, co portal PCh24.pl zapowiadał już 2 lata temu, kiedy to miała miejsce premiera filmu „Mięsożerca. Wróg numer jeden”:
Źródło: PolskieRadio24.pl
TK