29 kwietnia 2015

W Polsce pacjent zje za 8 zł. Ze szpitala wyjdzie niedożywiony

(By Evan Swigart from Chicago, USA (Homemade White Bread with Strawberry Jam) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons)

Państwowa Inspekcja Sanitarna alarmuje: pacjenci polskich szpitali są niedożywieni. Jedzenia jest za mało, jest zbyt monotonne i niedostosowane do stanu pacjentów.

 

Pacjenci polskich szpitali są niedożywieni, otrzymują potrawy przyrządzone nieprawidłowo z produktów, których jakość pozostawia wiele do życzenia – alarmuje Państwowa Inspekcja Sanitarna. Stawka żywieniowa wynosi od 5 do 8 złotych na dobę dla pacjenta. W jadłospisie brakuje białka, owoców i warzyw. Nikt nie dostosowuje też posiłków do schorzeń pacjentów.

Wesprzyj nas już teraz!

 

Zupa mleczna, chleb, twaróg, na obiad znów zupa i ziemniaki z sosem, a na kolację kromka chleba i łyżka dżemu – tak żywione są w Polsce osoby chore. Nikt nie sprawdza, czy pacjent posiłek zjadł.

 

Szpitale dalej oszczędzają jak mogą. Głównie na pacjentach.

 

Źródło: „Nasz Dziennik”

mat

 

Wesprzyj nas!

Będziemy mogli trwać w naszej walce o Prawdę wyłącznie wtedy, jeśli Państwo – nasi widzowie i Darczyńcy – będą tego chcieli. Dlatego oddając w Państwa ręce nasze publikacje, prosimy o wsparcie misji naszych mediów.

Udostępnij

Udostępnij przez

Cel na 2025 rok

Po osiągnięciu celu na 2024 rok nie zwalniamy tempa! Zainwestuj w rozwój PCh24.pl w roku 2025!

mamy: 31 411 zł cel: 500 000 zł
6%
wybierz kwotę:
Wspieram